فسفس....هو
اسمه كده
المقادير
2
بيضه
2
كوب دقيق خليط من دقيق الارز والقمح
خميره
نصف ملعقه صغيره
ملح
وسكر ملعقه الاتنين سوا
الطريقه
يرب
البيض على حده
يوضع
الدقيق وفى وسطه نعمل حفره يوضع فيها الخميره والسكر والملح وماء قليل دافئ
ويخلط
مع الدقيق جيدا ويضاف البيض
يخلط
الكل جيدا ويضاف ماء دافى حتى تعجن الكميه وتكون كالكره واذا كانت سائله يضاف
الدقيق حتى تتكون مثل الكره
يغطى الاناء بالبلاستيك التغليف plastic wrape
ويوضع
فى مكان دافى....
حتى
يقب ويخمر.....يكون ضعف الكميه
يوضع
فى التلاجه بعد عمله كور مستديره
جاهزه
للفرد بالنشابه
يوضع
الدقيق على مسطح .....وتفرد العجينه بالنشابه
زيت
دوار الشمس فى طاسه على نار متوسطه
وتوضع
مفروده وتقلب لحين تكون ذهبيه وليست محروقه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق